Бяляш Гладзіце таксама Крыніцы Навігацыйнае мэню
Беларуская кухняТатарская кухня
татарскагататарскаяСавецкім СаюзеБеларусібліноўбялюшытатараў
Бяляш
Перайсьці да навігацыі
Перайсьці да пошуку

Бяля́ш (ад татарскага бәлеш, bәleş – пірог) — выраб зь цеста зь мясной, рыбнай і іншай начынкай; традыцыйная татарская страва, якая атрымала шырокае распаўсюджаньне ў грамадзкім харчаваньні (пераважна ў якасьці “хуткай ежы”) па ўсім былым Савецкім Саюзе, у тым ліку ў Беларусі.
Арыгінальная татарская страва гатуецца з двух скавародных бліноў (або пластоў цеста) з начынкай, з зашчыпанымі краямі, вядомая ў многіх варыяцыях, можа быць як асноўнай стравай, так і дэсэртам. Аналягі беляшоў вядомыя ў большасьці цюрцкіх народаў, вельмі блізкія да іх бялюшы літоўскіх (беларускіх) татараў.
Гладзіце таксама
- Кныш
- Валяваны
Крыніцы
- Артыкул створаны з дапамогай матэрыялаў з: Алесь Белы, праект «Наша ежа»
Катэгорыі:
- Беларуская кухня
- Татарская кухня
(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.028","walltime":"0.031","ppvisitednodes":"value":19,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":138,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":19,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":2,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 4.024 1 Шаблён:Крыніца_НашаЕжа","100.00% 4.024 1 -total"],"cachereport":"origin":"mw1301","timestamp":"20190311084240","ttl":2592000,"transientcontent":false);mw.config.set("wgBackendResponseTime":106,"wgHostname":"mw1320"););