Skip to main content

Валяваны Крыніцы | Навігацыйнае мэню

Беларуская кухняФранцуская кухня


па-францускупіражкіцестагрыбамібаравікамішампіньёнаміспаржабрусэльская капустабулёнаўXIX стагодзьдзяМары-Антуанам Карэмам












Валяваны




Зьвесткі зь Вікіпэдыі — вольнай энцыкляпэдыі






Перайсьці да навігацыі
Перайсьці да пошуку




Валяван


Валяваны (па-француску: vol-au-vent — «ляціць у паветры») — акруглыя піражкі з прэснага (гэтак званага францускага або паўфранцускага) цеста, якія непасрэдна перад ужыткам напаўняюць сьвежай (часам гарачай) начынкай: птушкай, рыбай, грыбамі (баравікамі, шампіньёнамі), садавіной (спаржа, брусэльская капуста) і г.д. Як правіла, аднапарцыйныя, але могуць быць разьлічаныя і на некалькі порцыяў. Падаюць да булёнаў, а таксама як хуткую закуску на прыёмах і інш.


Валаваны вынайдзеныя славутым францускім кухарам першай трэці XIX стагодзьдзя Мары-Антуанам Карэмам.



Крыніцы |


Артыкул створаны з дапамогай матэрыялаў з: Алесь Белы, праект «Наша ежа»



Атрымана з «https://be-tarask.wikipedia.org/w/index.php?title=Валяваны&oldid=1764610»










Навігацыйнае мэню



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.044","walltime":"0.061","ppvisitednodes":"value":72,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":707,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":178,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":10,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 20.520 1 -total"," 83.62% 17.158 1 Шаблён:Мова-fr"," 43.46% 8.919 1 Шаблён:Мова_тэксту"," 20.16% 4.136 1 Шаблён:Мова"," 19.77% 4.057 1 Шаблён:Тэкст_моўнай_спасылкі"," 15.39% 3.159 1 Шаблён:Крыніца_НашаЕжа"],"cachereport":"origin":"mw1303","timestamp":"20190311084247","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"u0412u0430u043bu044fu0432u0430u043du044b","url":"https://be-tarask.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%8B","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q304868","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q304868","author":"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2005-01-16T20:06:51Z","dateModified":"2015-02-19T22:54:16Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Vol-au-vent-1.jpg"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":130,"wgHostname":"mw1332"););

Popular posts from this blog

Андора Зьмест Гісторыя | Палітыка | Адміністрацыйны падзел | Геаграфія | Эканоміка | Дэмаграфія | Крыніцы | Вонкавыя спасылкі | Навігацыйнае мэню"CIA World Factbook entry: Andorra"."Andorra 2008, Departament d'estadística d'Andorra"Андорарр

Інфармацыя пра «Том Ўэйтс» Асноўныя зьвесткіАбарона старонкіГісторыя рэдагаваньняўУласьцівасьці старонкіНавігацыйнае мэню